De eerste afspraak
Op de eerste afspraak bespreken wij uw klachten en verzamelen we gegevens hierover. Afhankelijk van de aard van uw klacht vindt daarna een lichamelijk onderzoek plaats. Daarbij kijken we op welke manier uw klachten verband houden met uw houding en wijze van bewegen. Vervolgens wordt een behandelplan opgesteld, waarin we samen met u afspreken waar we in de behandelingen aan gaan werken. Het is de bedoeling dat u zelf een actieve rol heeft in de oefentherapie. Dat kan zijn door oefeningen te doen en te letten op uw houding en beweeggewoonten. Maar ook door op te merken en te bespreken welke veranderingen u ervaart in de tijd.
Tijdens uw eerste bezoek heeft u een identiteitsbewijs nodig, uw zorgverzekeringspas en eventueel de verwijzing van huisarts of specialist. Verder vragen we u om elke behandeling een badhanddoek mee te nemen voor de oefeningen op oefenbank, mat of kruk.
Geen verwijsbrief nodig
U kunt zelf besluiten om naar de oefentherapeut te gaan. U hoeft dus niet langs de huisarts om een verwijzing te vragen. Als dat toch nodig is, overleggen wij met uw huisarts voor een verwijzing.
Vergoeding door zorgverzekering
Jongeren tot 18 jaar krijgen een aantal behandelingen oefentherapie vergoed vanuit de basiszorgverzekering. Boven de 18 jaar wordt oefentherapie vergoed wanneer u een aanvullende zorgverzekering hebt. Hoeveel behandelingen door de aanvullende verzekering vergoed worden verschilt per zorgverzekering. Wij adviseren u om bij uw zorgverzekeraar te informeren naar uw polisvoorwaarden voordat u een afspraak bij ons maakt.
Verhindering
Als u een gemaakte afspraak wilt afzeggen, moet u dit tenminste 24 uur van tevoren te doen.
Afmelden kan telefonisch, door de voicemail in te spreken of een e-mail te sturen. Indien u niet of niet tijdig afzegt, wordt de gereserveerde tijd bij u in rekening gebracht. U ontvangt dan een nota, die u zelf dient te betalen. Uw zorgverzekering vergoedt dit niet.