Beter met hoofdpijn

Iedereen heeft wel eens hoofdpijn. Ook veel kinderen. Gelukkig is dit bij de meeste mensen van korte duur. Maar als hoofdpijn blijft terugkomen, of zelfs een chronisch karakter krijgt, kan het uw leven sterk negatief beïnvloeden.

Er zijn verschillende soorten hoofdpijn. Migraine en spanningshoofdpijn zijn het meest bekend. Ook gecombineerde hoofdpijnvormen komen voor.

Het kenmerkende van spanningshoofdpijn is een drukkend, trekkend of klemmend gevoel om het hoofd, als een strakke band, dat zowel aan één als aan beide zijden voor kan komen. Vaak gaan deze klachten samen met een gespannen gevoel in nek en schouders. Ook kan er sprake zijn van duizeligheid, misselijkheid of wazig zien. Meestal is er geen overgevoeligheid voor licht en geluid.

Er is geen duidelijke oorzaak voor spanningshoofdpijn. Wel is er vaak een verhoogde spanning merkbaar in de spieren die van de schouders naar nek en hoofd lopen. Verschillende factoren kunnen hierbij een rol spelen zoals stress, vermoeidheid, te weinig slaap, belastende (werk-, slaap-) houdingen en weersomstandigheden.

Beter Met Hoofdpijn kan de oplossing voor u zijn. Samen met de oefentherapeut werkt u aan herstel van de balans tussen spanning en ontspanning. U krijgt inzicht in factoren die uw hoofdpijn uitlokken of in standhouden. U wordt zich bewust van uw houding en manier van bewegen in relatie tot uw klachten. De oefeningen sluiten zoveel mogelijk aan op uw persoonlijke situatie. En zijn makkelijk in te passen in uw dagelijkse leven, thuis en op het werk.

Bij kinderen heeft de oefentherapie, afhankelijk van de leeftijd, vaak een speelser karakter. Met vrolijke oefeningen, die eenvoudig in de dag passen, leert uw kind signalen opvangen die aan hoofdpijn voorafgaan. Hij leert zijn lijf beter kennen en op een betere manier omgaan met spanning en ontspanning. Zo gaan we samen van hoofdpijn naar hoofdfijn!