Beter met pijn

U ervaart pijn. Als deze pijn er langere tijd is kan het een eigen leven gaan leiden. Met grote gevolgen voor uw dagelijks functioneren. Vaak brengt pijn ook onzekerheid met zich mee. Hoe moet u omgaan met pijn? Waar doet u goed aan als pijn uw leven lijkt over te nemen?

Beter Met Pijn biedt u een effectieve behandelwijze, die samen met revalidatieartsen is ontwikkeld: het Chronisch Pijn Protocol. De behandeling richt zich niet op het wegnemen van de pijn, maar het tot rust brengen van het pijnsysteem. Met behulp van een programma op maat leert u zelf invloed uit te oefenen op uw pijn.

Uw oefentherapeut is aangesloten bij het Netwerk Chronisch Pijn. En bij Beter Met Pijn is zij als het ware uw coach. U gaat samen met uw persoonlijke doelen aan de slag. Denk hierbij aan het verbeteren van vaardigheden die voor u belangrijk zijn. Voor de een kan dat zijn ‘normaal leven en werken’, voor de ander ‘beter omgaan met spanningen’.

Belangrijk is dat u zich bewust wordt van uw eigen mogelijkheden. Dat u leert wat u zelf kunt veranderen om er beter van te worden. Dat u het vertrouwen in uw eigen lichaam weer terugvindt, zodat u dagelijkse activiteiten weer kunt oppakken. Zoals werk, sport en bezigheden met familie en vrienden. En dat u -en niet uw pijn- uiteindelijk weer uw leven bepaalt.